Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2014
04
Mei
11:30 – 12:30
Rotterdam, Museumpark

Het eerste wandelende college ooit in het Museumpark! Het Park College gaf de mogelijkheid om in de buitenlucht lessen te volgen over onderwerpen zoals natuur, wetenschap en kunst. Met een draadloze hoofdtelefoon op al wandelend door het park konden geïnteresseerden zich laten inspireren door gesproken tekst, muziek en de omgeving.

2014
19
Apr

De toekomst van het Museumpark is volop in beweging. Om hier meer grip op te krijgen gaf Het Nieuwe Instituut twee teams van ontwerpers, kunstenaars, stedenbouwkundigen en verhalenvertellers de opdracht Tracking Traces voor een nieuw perspectief op dit Rotterdamse park. Hoe kunnen de 'historische sporen' van het park en die van de omliggende culturele en medische instellingen zich vermengen en leiden tot een nieuwe agenda voor het park?

2014
08
Mrt
08/03/2014 – 09/03/2014
Arcade Het Nieuwe Instituut

Tijdens de Museumnacht op zaterdag 8 maart presenteerde Het Nieuwe Instituut twee spectaculaire programma’s: Ready? Set, Go! en Tracking Traces.

Tracking Traces
Observatorium / De Urbanisten
Yasser Ballemans, Maurice Meeuwisse, Daan Draait

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Ontwerpatelier Rotterdam.

Twee teams van Rotterdamse ontwerpers, kunstenaars, stedenbouwkundigen en verhalenvertellers brengen sporen uit verleden en heden van het Museumpark in kaart.